Nieuws

Grote stap in snellere diagnose en verbeterde arbeidsomstandigheden gezet

Erasmus MC en Tispa Medical zetten grote stap in snellere diagnose en verbeterde... Lees meer

Lancering Tispa op 30 september 2010
Tispa Medical lanceert op 30-9-2010 tijdens de beurs: Het Instrument in de RAI te Amsterdam de... Lees meer
Lancering GreenConference.nl

Telefonisch vergaderen via 0900-1987 voor een groener Nederland !
GreenConference gelooft dat het mogelijk is dat...
Lees meer

  Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over de RUG Houdstermaatschappij, haar fondsen en deelnemingen. Informatie ouder dan een jaar vindt u in het archief.
Grote stap in snellere diagnose en verbeterde arbeidsomstandigheden gezet 

Erasmus MC en Tispa Medical zetten grote stap in snellere diagnose en verbeterde arbeidsomstandigheden.

Rotterdam / Weesp, 19 mei 2011

Met het plaatsen op het pathologielaboratorium van de eerste Tispa Tissue Processor zet het Erasmus MC een belangrijke stap in het terugdringen van het gebruik van schadelijke stoffen.

 

Tissue processing (ook wel weefsel doorvoer genoemd) is de eerste stap in het verwerken van weefsel voor microscopische diagnose door de patholoog. Traditioneel worden er in dit proces schadelijke stoffen gebruikt. Het Nederlandse bedrijf Tispa Medical is de enige in de wereld die een technologie biedt die dit terugbrengt tot alleen alcohol. Een vinding van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de CO2 toepassingen specialist Feyecon uit Weesp, is door Tispa Medical ontwikkeld tot een veilig, schoon en snel medisch apparaat. “CO2, zeker in superkritische condities biedt enorme mogelijkheden om processen milieuvriendelijker en efficiënter te maken. We staan pas aan het begin”, aldus Dr. Ir. Geert Woerlee, CEO van Feyecon. “Let wel, de CO2 in dit soort toepassingen wordt niet geproduceerd, maar is afkomstig als bijproduct van andere processen. Het draagt dus niet bij aan het broeikaseffect”, voegt hij nog toe.

 

Drs. Nelly van der Leeden, unithoofd laboratoria Erasmus MC: “Wij volgen de ontwikkeling van de Tispa Processor al vanaf het begin. Terugdringen van chemicaliën gebruik om daarmee veiliger te werken en het milieu minder te belasten, is een belangrijke doelstelling van onze afdeling.” Het Erasmus MC zet de Tispa Processor in, naast de bestaande conventionele apparatuur, met als doel aan te tonen dat het schone Tispa proces minimaal dezelfde resultaten geeft en daarbij een toename in de efficiëntie van het laboratorium door de kortere procestijden. “Onze eerste generatie tissue processor is direct al een degelijke en betrouwbare uitvoering geworden en we gaan deze samenwerking met het Erasmus dan ook vol vertrouwen in”, zegt Paul Stoffels, manager van Tispa Medical.

 

Voor meer informatie:

Tispa Medical BV

Paul Stoffels, managing Director

paul.stoffels@tispamedical.com

+31 294 457 974

www.tispamedical.com

 

Erasmus MC

Drs. Nelly van der Leeden, Unithoofd Laboratoria afd. Pathologie

n.vanderleeden@erasmusmc.nl

+31 10 704 4396

www.erasmusmc.nl

 

 

Tispa Medical is in 2007 opgericht o.a. door het UMCG en Feyecon met als doel de ontwikkeling van een medisch apparaat op basis van hun vinding. De missie van Tispa Medical is om op basis van deze eerste stap verder te ontwikkelen naar verhoging van de efficiëntie met nadrukkelijke aandacht voor mens en milieu.

 

Het Erasmus MC wil zijn duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid vergroten
Met een goede en gewaardeerde uitvoering van de kerntaken geeft het Erasmus MC invulling aan zijn maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast wil het Erasmus MC een bijdrage leveren aan maatschappelijke projecten, de economische betrokkenheid in Rotterdam en oplossingen bieden voor de lokale en regionale arbeidsmarktproblematiek. Het Erasmus MC streeft naar een maximale transparantie in het zichtbaar maken en verantwoorden van activiteiten en middelen.

[Bron: www.erasmusmc.nl]http://www.tispamedical.com
 
Lancering Tispa op 30 september 2010 
Tispa Medical lanceert op 30-9-2010 tijdens de beurs: Het Instrument in de RAI te Amsterdam de Tispa Processor.
Na een ontwikkelperiode van slechts 2 jaar wordt het apparaat nu (letterlijk) op de markt gepresenteerd. De Tispa Processor is een puur Nederlandse vinding in nauwe samenwerking met pathologen van het UMCG. De processor biedt veilige en schone tissue processing door het gebruikt van CO2.


http://www.tispamedical.com
 
Lancering GreenConference.nl 

Telefonisch vergaderen via 0900-1987 voor een groener Nederland !
GreenConference gelooft dat het mogelijk is dat er veel meer bos komt in Nederland. Nederland bestaat nu voor 10% uit bos. Wij staan voor meer bos, vooral in de stedelijke gebieden. Meer bos betekent meer plezier en bovenal meer schone lucht .

Telefonisch vergaderen is natuurlijk al schoon. TNO heeft berekend dat bedrijven die efficiënter omgaan met woon- werkverkeer, door o.a. thuiswerken en telefonisch vergaderen hun uitstoot hiermee tot 25% kunnen beperken[1].

Een volwassen boom neemt in een jaar 50 kg aan CO2 op. GreenConference doneert daarom 5 Eurocent per minuut aan verenigingen en stichtingen die er aan bijdragen dat er meer bossen komen in Nederland. GreenConference doneert geld aan De nationale boomfeestdag, de Boomstichting en aan Natuurmonumenten.
gnTel, initiatiefnemer van GreenConference.nl heeft ervaring met telefonsich vergaderen met haar dienst EasyConference. gnTel verwacht na een korte aanloopperiode en met de hulp van betrokken bedrijven en instellingen meerdere duizenden Euro's per maand te kunnen doneren.

GreenConference 0900-1987 is de telefonische vergaderdienst met dezelfde kosten en hetzelfde gemak als andere moderne telefonische vergaderdiensten. Gebruikers van GreenConference dragen dubbel bij aan een groener Nederland en minder CO2 uitstoot.

Telefonisch vergaderen is simpel. U spreekt met de personen met wie u wilt vergaderen van te voren een code af. Deze code bepaalt u zelf. Op het afgesproken tijdstip belt elke deelnemer naar het nummer van GreenConference, 0900-1987. De deelnemers die gebruik maken van de telefonische vergadering betalen het marktconforme tarief van € 0,15 per minuut (€ 0,126 per minuut exclusief BTW).

Greenconference.nl is een intiatief van gnTel B.V. Aandeelhouders in gnTel zijn onder andere TNO bedrijven en de Rijksuniversiteit Groningen.http://www.greenconference.nl
 
Financiering Organ Assist 

Begin dit jaar traden Med Science Capital en Friesland Zorgverzekeraar toe als aandeelhouder van Organ Assist.  Met de financiering wordt Organ Assist in staat gesteld haar producten wereldwijd te vermarkten en daarmee bij te dragen aan de vermindering van de wachtlijsten voor orgaan-transplantie.http://
 
Berrnell komt met nieuwe producten 

Berrnell Food heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten en een nieuwe uitstraling. Doordat het ingrediënt teff een nieuwe bewerking ondergaan heeft zijn wij in staat geweest een hele nieuwe serie producten te ontwikkelen die veel smakelijker en luchtiger zijn dan de eerste producten; tegelijkertijd zijn de voedingswaarden behouden gebleven. In samenwerking met een Duitse fabriek zijn twee producten ontwikkeld (zie boven), daarnaast komt een gel op de markt die specifiek is gericht op duursporters. Aan het eind van het eerste kwartaal is de verwachting dat we kunnen introduceren op de Nederlandse markt. De entree wordt gemaakt via internet, duursportwinkels en gezondheidswinkels. De marketing is primair gericht op duursporters met in het bijzonder hardlopers.
Bestaande contacten tonen concrete belangstelling voor distributie in Scandinavië, Australië en het Engeland, deze contacten worden verder uitgewerkt zodra de producten kant en klaar zijn. Ook is een sportdrank in het afrondend stadium die naar verwachting voor het eerst in Scandinavië geleverd zal worden.http://www.sporteff.nl
 
Easy conference van gnTel 

Eenvoudig en direct telefonisch vergaderen:
1. Spreek een code af met de deelnemers!
2. Laat elke deelnemer bellen naar 0900-1970 (15 cpm), of naar een van de internationale inbelnummers, en de afgesproken code intoetsen.

Vergaderen maar!

Kijk voor meer informatie op de websitehttp://www.easyconference.nl/
 
Nieuwsbrief NTV 5 

Nieuwsbrief Noord Tech Venture - juli 2008Bijgevoegd Word- of PDF-bestand
 
1 2